Cel mai bun parfum și întâmplarea
decembrie 8, 2018Kyphi, parfum și țeapă românească
decembrie 31, 2018O chestiune nu doar interesantă ci și perfect legitimă pentru cei care vor să cumpere un parfum. „De ce-aș cumpăra dintr-un magazin online când foarte bine aș putea să-l testez să văd dacă-mi place? E plin orașul de parfumerii, iar în consecință cred că aș ieși mai câștigat să merg personal la un magazin clasic decât să caut un magazin online. Mai câștigat în sensul că aș alege exact ce-mi place.”
Dilemele de mai sus sunt de o perfectă justificare dacă sunteți obișnuit(ă) să plătiți doar pentru lucruri de calitate. La exercițiul acesta însă, să mai adăugăm și noi o întrebare: De ce să nu cumpărați JFenzi? L-ați încercat? JFenzi este un parfum bun, mereu surprinzător.
Iar în continuare să vedem câteva răspunsuri posibile în funcție de modul dvs propriu de a cumpăra un parfum.
Parfumuri originale JFenzi. Cum se cumpără un parfum
Cumpărați de la parfumeriile din oraș
Este una din soluțiile la care puteți desigur apela, mergeți la o parfumerie și alegeți. Unde, la care, de unde alegeți aceasta este deja o altă chestiune. Dacă, de exemplu, sunteți la Timișoara, cu siguranță că la unul dintre cele două mall-uri veți găsi cel puțin o parfumerie. Și mai sunt și prin alte locuri, dar nu e cazul să vă recomandăm noi una, acum, în acest text.
O parfumerie veți putea găsi și într-un oraș mai mic. Rețineți însă că, pe măsură ce dimensiunea și importanța orașului scade, la fel și noțiunea de parfumerie involuează. Astfel, o parfumerie la Timișoara sau la București înseamnă ceva, în timp ce o parfumerie de la Anina înseamnă deja cu totul altceva.
O parfumerie dintr-un oraș mic va vinde, cu siguranță, și alte produse. De exemplu, veți putea găsi acolo inclusiv săpunuri sau oje. Credeți că nu are importanță!? Ca să nu mai vorbim despre oferta în sine, de bogăția de sortimente. De clientelă! Fiica primarului credeți că-și va cumpăra un parfum din Timișoara, dacă are posibilitatea să meargă sau de la orășelul unde e tata primar!? Înțelegeți așadar că în orașele mari aveți de unde alege.
Alegerea și testarea unui parfum
Dacă sunteți într-o parfumerie vă recomandăm să nu vă grăbiți și să alegeți cu calm și discernământ. (Puteți citi recomandările noastre dintr-un articol anterior.) Alegeți astfel încât să aveți cât mai multe șanse în alegerea parfumului potrivit. Vă invităm să țineți cont de câteva reguli. Sunt sfaturi foarte utile pe care vi le-ar da orice comerciant care se respectă.
- Nu testați mai mult de 3-4 parfumuri într-o sesiune de shopping. Indiferent de cât de grozav(ă) vă credeți, nu vă supraapreciați capacitatea simțului olfactiv. Vă puteți înșela, mai târziu s-ar putea să regretați.
- Boabele de cafea pe care le luați cu dvs nu vor reseta celulele olfactive. Ele sunt într-adevăr un mic ajutor în alegerea unui parfum, în sensul că vă revigorează mirosul. Dar, așa cum am spus, sunt un ajutor mic, foarte mic.
- Nu testați parfumurile pe păr sau pe haine. Doar pe piele. Dar să țineți cont că un parfum poate să miroase diferit de la o persoană la alta, în funcție de pH-ul pielii, de starea de nutriție, de medicamente ingerate și de alte câteva elemente. Deci, regula este că nu tot ce-i bun la prieteni se potrivește și la dvs.
- Așteptați o durată de timp rezonabilă pentru fiecare mostră de parfum, așteptați până puteți sesiza toate notele acestuia. Procedând astfel veți avea șanse de a „înțelege” personalitatea fiecărui parfum.
- O modalitate ingenioasă și credem că destul de bună este folosirea cartonașelor de test. Acestea mai sunt cunoscute sub numele de „blotter” sau „mouillettes” (franceză) și sunt o alternativă la testarea pe piele. Parfumurile testate pe cartonașe diferă totuși puțin de cele testate pe piele, deși păstrează caracteristicile esențiale ale acestora.
- Dacă ați intrat într-o parfumerie consacrată, la o marcă celebră, o reprezentanță cum s-ar zice, atunci nu aveți a vă face prea mari griji. Parfumul cumpărat este original, nu mai rămâne decât problema să-l alegeți pe cel potrivit dvs. Dar, câte parfumerii Chanel sunt în România? De exemplu…
Parfumuri online
Trebuie să recunoașteți că un parfum îl veți cumpăra dintr-un magazin online mai mult pe baza reputației acestuia. Sau dacă l-ați mai folosit și știți despre ce e vorba. Căci până la posibilitatea de a transfera molecule prin internet va mai trece ceva timp. În aceste condiții, s-ar putea pune întrebarea, bine dar de ce proliferează magazinele online de parfumuri, de cosmetice în general? Răspunsul l-am dat mai sus, aceste magazine se dezvoltă pe baza reputației. Adică se vând mărci consacrate, parfumuri bune și originale, prețuri rezonabile.
- Un parfum cumpărat dintr-un magazin online trebuie să fie original. Ce înseamnă parfum original!? Adică un parfum care are ambalajul de la producător. Un ambalaj din care oricine își dă seama că este cel cu care a ieșit din fabrică, are însemne specifice de certificare care nu pot fi contrafăcute.
- Unele firme plasează imagini sau etichete cu holograme extraordinar de greu de contrafăcut. Chiar imposibil. O astfel de etichetă poate fi pe ambalaj. Se mai procedează la holograme introduse chiar în flaconul parfumului.
- Parfumurile trebuie să aibă prețuri rezonabile. Adică un cumpărător se va întreba de foarte multe ori înainte să cumpere online un parfum care costă 500 de euro, în comparație cu unul care costă 10-20 de euro. Apoi, când va primi acasă produsul și va vedea că totul este în regulă, va crește și reputația magazinului. Iar a parfumului se va consolida.
- Calitatea unui parfum este și un cumul de factori subiectivi. Aici funcționează și regula aceea că nu-i frumos ce e frumos ci e frumos ce-ți place ție. Desigur că mai sunt și alte elemente, cum ar fi cele de siguranță, toxicitate…
Ca regulă generală, vă recomandăm ca dacă nu cunoașteți un anume parfum să nu vă panicați. Dacă magazinul are reputație bună, dacă nu ați auzit despre el că trage țepe, un parfum necunoscut ar putea fi o promoție. Ar putea fi o șansă pentru dvs de a cumpăra un parfum bun la un preț nemaipomenit.