Parfumuri lemnoase, bărbați puternici

Parfumurile lemnoase sunt destinate în mod special bărbaților. Pentru că inspiră forță, virilitate, cam ceea ce ar trebui să vină de la sexul masculin. Un parfum lemnos bun va sugera și prospețime și curățenie. JFenzi are câteva parfumuri excelente, ideale pentru a fi făcute cadou unui bărbat. Au prețuri foarte rezonabile, nefăcând parte din clasa așa-ziselor celor mai scumpe parfumuri din lume.

Parfum Uranos pentru bărbați

Apa de parfum Gossi Men

Parfumul Gossi Men de la JFenzi

Cedrul biblic

Dintre ingredientele ce compun un bun parfum pentru bărbați, nu ar putea lipsi cedrul. Un conifer din familia Pinaceae. Este probabil lemnul cel mai cunoscut din lume, lemnul a cărui mireasmă este pomenită în Biblie. De fapt este un lemn care a existat parcă dintotdeauna. Se spune că însăși Dumnezeu a plantat niște cedri în Liban, iar acolo, acum, mai sunt doar câteva păduri de cedru.

Deși este prezent pe steagul Libanului, în toată țara mai sunt câteva sute de bucăți. Mirosul cedrului, unii spun că seamănă cu cel al creioanelor pe care tocmai le-ați scuțit, este unul dedicat cu preponderență sexului tare. Cedrul este cunoscut în câteva varietăți distincte.

În industria parfumurilor cedrul este folosit în general ca fixator. Iar pe vremuri, din frunzele lui se făcea un fel de rășină. Era un anumit gen de tămâie de ars.

Trebuie să știți că uleiurile și esențele de cedru, deși li se spune astfel, în general provin de la ienupăr. Acesta din urmă este o rudă a cedrului, deși diferențele dintre ei sunt enorme. Cedrul atinge și 30 de metri înălțime, în timp ce ienupărul abia se târăște.

Astăzi lemnul de cedru este folosit aproape în exclusivitate în parfumerie, și mai cu seamă „cedrul roșu”, caracteristic Americii de Nord. Aceasta deoarece ar fi imposibil de discutat despre alte utilizări, spre deosebire de trecut, căci despăduririle masive și-au pus amprenta asupra existenței acestei specii.

Ca o curiozitate, cedrul se regăsește printre cele mai scumpe parfumuri din lume:

  • Clive Christian Imperial Majesty – 435$ un flacon de 50 ml
  • Caron Poivre – 1000$ sticluța;
  • Lalique (Bentley) – 3500$ flaconul de 100 ml.

Desigur, la prețurile de mai sus trebuie să luați în considerare și ambalajul extrem de sofisticat și ca atare scump. În fond, aceasta este industria de lux a parfumurilor: calitate, prețuri și formă de prezentare.

Un parfum ceva mai modest ca preț ar putea fi însă Santos de la Cartier.

Eucalipt revigorant

Eucaliptul este un alt copac legendar. Dă un miros revigorant, plăcut, mentolat. Spre deosebire de alți copaci însă, eucaliptul se remarcă printr-o creștere rapidă. Există o întreagă rețea de plantații de eucalipt, a cărui lemn are utilizări complete în parfumerie, cosmetică și farmacie. Un parfum pe bază de eucalipt ar trebui așadar să vă binedispună.

Deși este originar din Australia și Tasmania, datorită interesului pentru calitățile lui, astăzi îl găsiminclusiv în toate țările mediteraneene. Frunzele lui sunt materie primă pentru anumite uleiuri eterice. Sunt toxice și nu de ele nu se ating animalele, nu le mănâncă excepție face doar Koala.

Parfumuri renumite pe bază de Eucalipt? Poate ar trebui amintit Calvin Klein Escape, Kilian Smoke, chiar și Lacoste Booster sau Yves Saint Laurent. Eucaliptul are această particularitate de a aduce forța și prospețimea. Sunt parfumuri pe care le simți dintr-odată!