parfum cu patchouli

Patchouli, parfumul pentru iarba de la Woodstock

Un parfum puternic și senzual pentru bărbați vă este oferit de JFenzi sub numele de „Juust Red Homme”. Patchouli, despre care vom vorbi mai jos, se combină în mod fericit cu lemnul de santal și cu bergamota în „Juust Red Homme” un parfum bun pe care vă invităm să-l cumpărați din magazinul nostru.

Alte parfumuri cu patchouli pe care vi le oferă JFenzi și care scot în evidență această nemaipomenită aromă:

 Menta de pe drumul mătăsii

Vorbeam în postarea noastră anterioară, respectiv în „Patchouli și Lychee, combinație de hippie și fatalitate” că Patchouli (sau Paciuli, mai pe românește) este din ce în ce mai prezent în parfumurile moderne. Este o plantă care seamănă cu menta, unii chiar confundă patchouli cu menta dar nu e. Practic se cultivă intens în toată emisfera sudică.

Planta oferă un parfum intens, eteric.

Europenii au luat cunoștință de patchouli de la negustorii care aduceau mărfuri în principal din India. Frunzulițele acestea se găseau uscate între șaluri și țesături. Scopul era unul evident profilactic, Patchouli alunga moliile. În India, planta este cunoscută și sub numele de „puchaput”.

Unii cred că frunzele de patchouli sunt atrăgătoare de noroc, că prezența lor atrage banii. De aceea, se obișnuiește, mai ales în țările asiatice, să se presare frunzulițe prin portmonee. Să vină banii! Dar nu numai, culturile orientale înțeleg prin bogăție și altceva, de exemplu relații bune, asocieri sănătoase, bogăția spiritului creator. Și dacă este și avuție financiară, cu atât mai bine.

Însă, dincolo de orice, planta are reale proprietăți medicinale, este chiar un afrodisiac cunoscut în India și țările Asiei de sud-est.

Mirosul său de pământ se asociază foarte bine nu doar cu lemnul de santal și cu bergamota, ca în „Juust Red Homme” ci și cu cedrul sau tămâia. Esențial este că introduce prospețimea, iar această proprietate a fost folosită din plin de hipioți la festivalurile de muzică woodstock, când ascundeau faptul că au „tras niște iarbă” scoțând în față aroma de patchouli.

Parfumuri cu patchouli

Parfumurile Baldessarini sunt printre cele mai renumite.Acestea au sloganul acela nemaipomenit care merg direct la mândria bărbătească. Adică cine folosește un marca Baldessarini se va separa în mod automat, sunt „parfumuri care deosebesc bărbații de băieți”. Ceva cam cum ar fi diferența dintre Dacia și BMW.Un parfumier celebru este Jean Marc-Chaillan, am putea să spunem că este maestru specializat în patchouli. El spune despre patchouli „că este un fel de modificator, că este de ajuns o picătură (dintr-un parfum cu patchouli) pentru a se crea un nou univers, cu celelalte elemente plutind în jurul acesteia.”