Parfumuri de nișă, ciudate sau doar excentrice

Parfumierii sunt în general de acord că fiecăruia i se potrivește un anumit tip de parfum. Că nu e cazul să dăm pe noi la modul strident, să descărcăm un flacon întreg. Mai mult, unii dintre parfumierii români au idei bine definite despre cultura publicului român în materie de esențe, de mirosuri și, în general, despre tot ce știe un român.

Astfel, Iulia Preda declara într-un interviu că parfumurile de marcă nu sunt pentru o persoană stilată și educată în acest sens. Că oamenii cu personalitate aleg parfumuri speciale, adică de nișă, create special pentru ei. De parfumieri talentați și care păstrează unicitatea fiecărei arome. Să recunoaștem, o idee îndrăzneață într-o Românie care se pricepe la orice. Inclusiv la parfumuri.

parfum anathea de la jfenzi
Parfum Anathea de la Jfenzi

CUMPĂRĂ UN PARFUM SURPRINZĂTOR: ANATHEA de la JFENZI

Să mai acceptăm și ideea că Iulia Preda ar vrea poate să difuzeze această concepție, tocmai în ideea de a produce ea parfumuri speciale. Ceea ce, la urma urmei, nu este de condamnat, fiecare cu businessul său, dumneaei crează parfumuri pe care vrea să le vândă…

CITEȘTE: Cum devii parfumier. Cum te califici

Între a te excita și a avea nevoie

Spuneam în articolul Parfumuri ciudate pentru bărbați și femei trăsniți că există o mulțime de oameni cu gusturi deosebite. Nu mai bune sau mai rele, noțiunea fiind relativă, ci altel decât ale majorității. Bunăoară, în articolul respectiv făceam referire la gusturi dintre cele mai ciudate, vă invităm să citiți postarea.

Astăzi, ne vom ocupa de amatorii de parfum de cal. Totuși, de ce un parfum care să miroase a cal!? Unul dintre răspunsuri este dat de comentariul unui internaut pe un site cu parfumuri: pentru că mă excită! Într-adevăr, unii oameni se simt excitați de anumite parfumuri, anumite mirosuri. (Vezi articolul citat mai sus!)

Din articole mai mult sau mai puțin interesante, ar rezulta ideea că mirosul de cal este preferat de o anumită categorie de oameni. Mai ales cei care au calul lor, cei care se mișcă în jurul ecvestrelor, cei care au de-a face într-un fel sau altul cu hergheliile de cai. Și nu am greși dacă am spune din categoria acelor persoane mai înstărite, căci nu oricine își permite să aibă propriul cal.

parfum grajd

Explicația obișnuinței de a folosi parfumul care seamănă cu mirosul de cal ar putea fi însă și logică: dacă ați folosi o astfel de esență, al cine știe cărei flori, ați putea atrage insecte, viespii, abine… Ori, multe dintre acestea pot irita caii, îi pot face pe aceștia nervoși și să vă tragă o copită. Este oarecum similar cu a-ți da puternic cu spray deo și a te duce lângă un stup de albine. Cine a fost într-o asemenea situație intuiește așadar ce se întâmplă.

Parfumuri de grajd, parfumuri animalice

Cine ar fi amator de un parfum care să-l facă să miroase ca un armăsar, ca un  grajd, a miros de cal viril, balegă și paie, a transpirație și piele, ar putea încerca seria „Stable” din Librăria de Parfumuri.

Demonstrația de mai sus nu s-a vrut a fi o invitație la un ceva anume. Am vrut doar să vă arătăm că există tot soiul de gusturi în materie de parfum. Așa cum, un flacon din cele care dau senzația de cal este, de multe ori mai ieftin decât unul cumpărat de la JFenzi. Asta înseamnă că noi vindem parfumuri scumpe? În niciun caz, noi avem doar parfumuri mereu surprinzătoare. De cal, încă nu…